Hirdetési többletjövedelem.


További keresési lehetőségek:

Hallgattak a kedvezményről is. Egyéves procedúra és féltucatnyi per nyomán sikerült csak kideríteni azt, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodából irányított os kvótakampányban pontosan hány plakátot, mennyiért és mekkora kedvezménnyel helyeztek el távolsági buszok oldalán.

Az hirdetési többletjövedelem Harangozó Tamás vitte végig, akit közben azzal is megvádoltak, hogy visszaél a joggal — csak azért, mert adóforintok sorsáról bátorkodott érdeklődni. A cégek trükközése érthető: féláron adták a hirdetési felületet a kormányzati propagandához. Egyetlen fillért sem költött náluk az állam a népszavazással kapcsolatos tájékoztató hirdetésekre — hárított kezdetben a hét regionális Közlekedési Központ Zrt.

Az MSZP-s képviselőt meglepte a válasz, mert közben a buszokon ott virított a felirat: "Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Szavazzunk nemmel! Ekkor derült ki, hogy a társaságok nem hazudtak, valóban nem rendelt hirdetési többletjövedelem a Miniszterelnöki Kabinetiroda — legalábbis közvetlenül nem.

Előzményeid

Merthogy Rogán Antal hivatala egy messze nem ismeretlen, luxemburgi közvetítőcéget iktatott be, az Odex Outdoor Expert Kft. Az Odex Kft. Utóbbi ugyan magyar illetőségűnek tűnik, ám nem az. Tulajdonosa szintén egy luxemburgi társaság — az Opticorp S. A regionális buszcégek szinte egyöntetűen azzal érveltek, üzleti titok a reklámszerződések tartalma, azt senki nem ismerheti meg.

Franciaországban az újonnan hatalomra került szocialista kormány 75 százalékra emelte a legmagasabb szja-kulcsot. Ebben a szerző az Egyesült Államokban a jelenlegi válságot megelőző években kialakult extrém jövedelmi egyenlőtlenségekkel foglalkozik, amelyeket a válság még tovább fokozott. Ismert tény, hogy a többi fejlett országhoz képest az Egyesült Államokban hagyományosan nagyobbak a jövedelmi különbségek. Ezt méri az ún.

Az egyik busztársaság azonban megrepesztette a hallgatás falát, amikor ellenvetés nélkül kiadta a kért adatokat, elismerve, hogy az információszabadságról szóló törvény alapján a buszcégek kötelesek kielégíteni Harangozó Tamás kíváncsiságát. Ráadásul a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ki is mondta lásd: keretes írásunkathogy az állami cégek nem bújhatnak az üzleti titok mögé. A buszos cégek lapítása persze nem véletlen.

A szerződésekből két dolog egyértelműen kitetszik.

Egyrészt az Odex nem dolgozta túl magát a reklámfelületek megszerzésével: a hét regionális társaság szerződése gyakorlatilag betűre egyezett. Másrészt a cég olcsón jutott a felületekhez, ugyanis a buszvállalatok 50 százalékos kedvezményt biztosítottak számára.

hirdetési többletjövedelem bináris opciók választottbírósági eljárás

És itt érdemes egy percre megállni. Ugyanis a nyáron a Fidesz azért támadta Simicska Lajos plakátcégét még a NAV is rámozdultmert kedvezményesen adott el plakáthelyeket a Jobbiknak. Márpedig itt sem más a helyzet, sőt.

Независимо от Элвина он пришел к той же мысли. Хороший наглядный урок неосторожным гостям - подумал он в надежде, что урок этот не пройдет для Элвина даром. Они подошли к корпусу и заглянули в открытые внутренние помещения корабля. Это смахивало на взгляд внутрь рассеченного надвое огромного здания: полы, стены и потолки, сломанные взрывом, походили на искаженный чертеж корабля в разрезе.

A Jobbik-Simicska bizniszben egy hirdetési többletjövedelem párt egy magáncéggel alkudott ki kedvező tarifát — márpedig egy piaci vállalkozásnak elvileg szíve joga, hogy annyiért adja a köztéri felületeit, amennyiért akarja. Ennek ellenére a Fidesz tisztességtelen üzletet, burkolt pártfinanszírozást kiáltott.

hirdetési többletjövedelem home work recanati

A kormánypárti logikát követve egy állami cégnek sokkal jobban kellene ügyelnie az érdekeire, mint egy piaci versenyzőnek — azaz felelősségre kellene vonni a Volán-cégeket, miért kótyavetyélték el felületeiket. Erről persze szó sincs — úgyhogy a busztársaságok árengedékenysége valóban felveti a pártfinanszírozás gyanúját. Pontosabban felvetné, ha nem a kormány lenne az érdemi megbízó.

többletjövedelem

A kabinet pedig a bevált rutin szerint pártpolitikai mondandóját kormányzati közlésként — közérdekű információnak maszkírozva — kommunikálja, így sem a pártokra vonatkozó szabályok köre, sem a költési plafon nem korlátozza. Az ítéletek alapindoklása az volt, hogy a közlekedési cégek állami tulajdont értékesítettek hiszen állami vállalatok buszaira ragasztották a hirdetéseketígy a vállalatoknak kötelessége kiadni a plakátszámot, és az árat egyaránt, illetve nyilvánosságra hozni az egész szerződést.

Amit persze a társaságok mindenáron próbáltak megakadályozni.

Business Challenge 48. rész - Facebook hirdetés alapok

Így nemcsak az üzleti titokra hivatkoztak, hanem egész hagymázas érvekkel is előálltak. A legplasztikusabb — ami egyben precízen leírja a hatalom demokráciafelfogását — arra épített, hogy Harangozó Tamás hirdetési többletjövedelem a tamas.

Az érvelés egy jogállamban maga a vicc, hiszen az ellenzéki pártok feladata, hogy ellenőrizzék a kormányt, illetve nyilvánosságra hozzák a kabinethez köthető visszás ügyeket. Ez a mondat pedig azt üzeni: az állami szereplők álláspontja szerint az, aki állami tulajdon értékesítése, illetve közpénzek sorsa felől érdeklődik, eleve tisztességtelenül jár el.

Szárnyaló online reklám adatok az USA-ból Portfolio Cikk mentése Megosztás A negyedéves online reklám kiadások több mint két éve töretlenül tartó emelkedése egy új, 2.

Kilóg a lóláb Csak akkor tagadhatja meg állami cég közérdekű adatok kiadását, ha azok közzététele az üzleti tevékenység alapvető sérülésével járna. Ez a kitétel pedig nem áll meg a Volánok esetében, hiszen ha bevallják, hirdetési többletjövedelem forintért propagálhatta a népszavazást a kormányzat, az utasok nem ülnek át tömegével vonatra, és a beszállítók sem kérnek többet a buszokért.

hirdetési többletjövedelem merton modellopciók

Ráadásul ha jóhiszeműen olvassa az ember az egyik közlekedési cég érvelést — miszerint a társaság versenyhelyzetben végzi a tevékenységét, így ha kipattan a hirdetési tarifa, akkor a konkurens vállalkozások aláígérhetnek, és ez anyagi veszteséget jelent — akkor is kilóg a lóláb. Egyrészt régiónként csak egy buszos cég szolgáltat, következésképp nehéz lenne más felületeit olcsóbban bérbe venni, másrészt az összes régiós társaság azonos áron bocsátotta a kampány rendelkezésére hirdetési felületeit, így semmilyen versenyről nem lehet beszélni.