Opció megszüntetése


Tisztelt Dr. Lenkei Balázs!

  • Szüneteltetés, lemondás | Vodafone
  • Okmányirodai Ügyintézés | Lepo01
  • Jó reggelt kívánunk Önnek! A kilépési korlátozások megszüntetése OPCIÓ HÍREK
  • Hogyan lehet jeleket kapni a bináris opciókról
  • Totalcar - Tanácsok - Miért a vevőnek kell utánnajárni?

Miután ez megvolt az okmányiroda következett, ahol opció törlési papírt kértek tőlem. Azonnal felhívtam az autókereskedőt, aki ígérte, hogy intézkedik és a címemre kipostázza a tulajdonossal, vagy az általa megbízott ügyvéddel azt a bizonyos opciós papírt.

opció megszüntetése

Ez azóta sem következett be, viszont kifizettem a kocsi árát, az éves biztosítást illetve az eredet vizsgát. Mit lehet ilyenkor tenni? Tisztelt Érdeklődő!

Mit kell tudnom a szolgáltatás szüneteltetése előtt? Szüneteltetésére csak bizonyos otthoni szolgáltatási területeken vagy előfizetéses mobilszolgáltatás esetén van lehetőséged.

Az eladó a polgári törvénykönyv alapján szavatossággal tartozik azért, hogy az adásvételi szerződésben rögzített tulajdonságoknak a megvásárolt gépjármű megfelel. Feltételezem, hogy az adásvételi szerződés semmilyen rendelkezést nem tartalmaz a gépjárművet terhelő opciós jogról. Az eladó, bizományos értékesítés esetén a kereskedő, köteles a gépjárművet tehermentesíteni.

opció megszüntetése

Önnek tehát nincs opció megszüntetése dolga, minthogy írásban felszólítja az eladót vagy a bizományost aki az adásvételi szerződést aláírtahogy haladéktalanul bocsássa az Ön rendelkezésére az opciós jog törlési engedélyét.

A levélben tájékoztassa az eladót arról is, hogy amennyiben nem intézkedik 8 napon belül az opció törlése ügyében, ismeretlen tettes ellen csalás miatt kénytelen lesz feljelentést tenni a rendőrségen, ugyanis megalapozott a gyanúja annak, hogy jogtalan haszonszerzés végett Önt tévedésbe ejtették, mert a gépjárművet opció joggal biztosított tartozással terhelten értékesítették.

opció megszüntetése

Abban az esetben, ha valóban elmaradt az autó tehermentesítése, hibás teljesítés miatt el tud állni a szerződéstől és az eredeti állapot helyreállítása körében az eladó köteles a vételárat és a hibás teljesítéssel összefüggésben felmerült kárát megfizetni. Tisztelettel: Opció megszüntetése dr.

Lenkei Balázs.