Snt opció. Kategóriák


Ez a magyar lokalizáció, egy azonnal telepíthető szoftver réteg, amely a helyi sajátosságoknak megfelelő funkcionalitást biztosít a vállalatok részére. Infor LN lokalizációja, több auditon és sikeres bevezetésen keresztül csiszolódott és a verziókkal, változó követelményekkel alakult.

Magyar számlakezelési követelményeknek való megfelelés

A lokalizáció fontos, elengedhetetlen részévé vált az utóbbi években a számla adatokhoz tartozó NAV audit és azonnali XML feltöltési igény. Ez snt opció a megoldása egységes módon már csak azért is komoly kihívást jelentett, mert nagyon sokféle operációs rendszert és verziót használnak az ügyfeleink.

snt opció

A feltöltéshez szükséges biztonsági követelményeknek csak a legkorszerűbb kiegészítéssel lehetett megfelelni és ez egyedi odafigyelést, tesztelést is jelentett. Annak érdekében, hogy magyarországi bevezetések minél gyorsabban indulhassanak, ill. Ez a korábbi tapasztalatok összegzésére és a várható fejlesztési igények áttekintésére sarkalt minket.

snt opció

Olyan technikát kellett kidolgoznunk, amely a számlázási folyamatba továbbra is automatikusan illeszkedik és maximális kényelmet biztosít a pénzügyi felhasználóknak. A beágyazott lokalizáció informatikailag is kompaktabb, mivel ráépülhet az Inforban megjelent legújabb fejlesztésekre.

Teljessé vált az S&T ipari digitalizációs megoldás kínálata

Ezek a korább verziókról pl. BaanIV-ről történő upgrade-ek szempontjából is előnyt jelentenek. Szerintünk, a számlázásban az adat tartalom megfelelésen kívül ma már a formai elemek is fontos szerepet kapnak, mert a cégek együttműködésének hatékonysága múlhat a tökéletesen formázott, áttekinthető számla nyomtatványon, pdf állományon.

A megoldásunk központi eleme a rugalmasan beállítható megfeleltetési lista, amely a számla elemek és az elvárt XML mezők közé illeszkedik. A megfeleltetési kapcsok közvetlenül a rendszerben szolgáltatott adatokat és a felhasználó által a számla formátumhoz hozzáadott egyedi mezőket is tartalmazhatja, ilyen lehet pl. EAN kód, a szállító saját cikkszáma, saját megnevezése, rendelési számai, szállítmány adatok stb.

snt opció

A NAV formátum leírása sok olyan opciót is tartalmaz, amely csak kevés cég számára fontos, a kifejlesztett modul ezek snt opció is nyújt megoldást a programokba beavatkozás nélkül. A számla adatok reprodukálhatóságára már a korábbi snt opció is nagyon ügyeltünk ezt a bevált technikát emeltük át a mostani fejlesztésbe még áttekinthetőbbé téve az adattárat. Semmilyen alapadat változás nem érinti a számlák audit célú exportját, hitelesen állnak rendelkezésre amennyiben stornózásra, vagy módosításra kerülnek és fel kell tölteni őket később.

Alapvető funkciók

A magyar lokalizáció megoldást tartalmaz az adóbevalláshoz, a snt opció szükséges összesítésekhez és a fordított ÁFA kezelésre.

A NAV új szolgáltatása az adószámok on-line ellenőrzése, ez a funkció is beépítésre került. Szerencsére az Infor LN érvényességi tartományt enged meg az adószámokhoz így a rendszeres ellenőrzés megengedi a korábbi számok megtartását és lejárati dátum bejegyzést, napi háttérbeli lekérdezéssel. Az Infor LN számos ország lokalizációját tartalmazza, így a több országban is telephellyel rendelkező cégek olyan informatikai környezetet hozhatnak létre, amely egyszerre tesz eleget az országok helyi sajátosságainak, adózási specialitásainak és az együttműködésük akár megosztott adatokon keresztül is érvényesülhet.

A törvényi kötelezettségeken túlmenően kiegészítéseket is fejlesztettünk a teljesen automatizált iroda támogatására. Ennek a csomagnak a része az automatikus árfolyam betöltő, adóbevallás kitöltő, EKÁER kapcsolati modul, pénztárkezelő, e-banki interface-ek sora a különböző csoportos utalási formátumokhoz.